Rahavoitto taidolla ja onnella

Sanotaan että raha tulee rahan luokse, mutta se ei välttämättä pidä aina paikkaansa. Olemme saaneet lukea mediasta esimerkiksi perheen äidistä tai isästä, joka huoltamolla tankkauskäynnillä on ostanut lottokupongin tai kenolapun ja voittanut päävoiton – ja vielä pelaamalla ensimmäistä kertaa elämässään. Näiden Hannu Hanhien tarinat antavat kaikille eurooppalaisille rahapelaamisen ystäville luvan unelmoida isoista voitoista. Mutta onko voittaminen aina onnenpeli, vai voiko taidolla koskaan vaikuttaa rahapeleissä mahdolliseen voittoon?

Numeroarvonnat ovat eurooppalaisten suosikkeja

On se kyse sitten lotosta tai vaikkapa Kenosta tai Bingosta, eurooppalaiset tykkäävät pelata näitä täyden onnen pelejä. Esimerkiksi sivusto kenotuloksettänään.com kertoo, miten on käynyt viimeisten Keno-pelien kanssa ja kuinka paljon on ollut jaossa euroja.

Numeroarvonnat ovat suosittuja siksi, että kuka tahansa osaa pelata niitä ja maasta riippuen pelipisteet mahdollistavat erilaiset pikapelit, eli pelaajan tarvitsee vain kertoa, kuinka paljolla hän haluaa ostaa arpoja tai laittaa pelilapulle euroja – ja pelipisteen hoitaja antaa sitten hänelle vastaavalla summalla pelilapun seuraavaan arvontaan.

Eurooppalaiset pelaavat eniten näitä lottopelejä, mutta seuraavana on sitten urheiluvedonlyönti, missä siinäkin onnella on suuri merkitys, mutta missä tiedolla ja taidolla voi saada tarvittavan edun pelkistä onnenpelaajista, ja siksi on olemassa pelaajia, jotka lyövät vetoa urheilutapahtumista ammatikseen! Silloin on kyse oikeasta tiedosta, mutta myös siitä, että pelaaja pelaa ja seuraa lajeja päivittäin useita tunteja.

Euroopassa on läpi vuoden korkeatasoisia urheilutapahtumia, joihin pääsee asettamaan vetoja monellakin eri pelisivustolla, ja siten joko harrastuksen kautta katsomaan pelejä, tai sitten pidemmälle mennen ammattilaisena. Harrastajat hakevat vedoillaan yleensä pieniä voittosummia, mutta myös sitä lisäjännitystä oman suosikkiseuran seuraamiselle.

100% onnella

Entä sitten pelisaleissa ja kasinoilla olevat automaattipelit? Joita löytyy käytännössä jokaisesta maailman maasta, ja joita pääsee pelaamaan jo senttipanoksilla? Nämä pelit ovat mitä moninaisempia ja tarjolla on jo tuhansia eri teemalla ja grafiikalla ja äänillä varustettua peliä, joiden voittoluokat vaihtelevat todella paljon, ja joiden palautusprosentit vaihtelevat vajaan 90 % lähtötasosta lähelle 98 % palautusta. Nämä automaattipelit, kolikkopelit eli slotit ovat 100 % sattumaan perustuvia onnen pelejä, joissa et tule koskaan paremmaksi, vaikka pelaisit samaa peliä kymmenen vuotta. Et välttämättä myöskään sen kymmenen vuoden aikana koskaan voita päävoittoa – ja vastaavasti joku toinen voi voittaa sen heti ensimmäisellä kerralla – se on sitä sattumaa parhaimmillaan.

Automaattipeleissä voit voittaa euroja, tai sitten hyvällä pelivalinnalla ja satumaisella onnella voitat progressiivisen jättipottipelin supervoiton, joka voi olla yli 10 miljoonaa euroa. Näitä pelejä valmistavat mm. ruotsalainen NetEnt ja englantilainen Microgaming, ja joka eurooppalainen voittaa keskimäärin kerran kuukaudessa miljoonia näistä peleistä – mutta pelaajiakiin on Euroopassa joka kuukausi miljoonia!

Onni + taito = mahdollinen voitto

Sitten meillä on ne rahapelit, joissa selkeästi yhdistyvät sekä onni että taito. Esimerkiksi tuhannet ihmiset kiertävät maailman pelihuoneita ja pelaavat nettisaleissa pokeria ammattilaisena. Pokeri pohjautuu onneen, mutta kokeneet pokerinpelaajat osaavat todennäköisyydet ja tietävät koska kannattaa satsata, ja koska lopettaa – mutta pokeriammattilaisetkin kertovat jopa kuukausien pituisista tappioputkista, ennen sitä isoa voittoa.

Pokerissakin kannattaa lähteä pohjalta, eli opetella säännöt ja perus todennäköisyydet ja opetella pelitaktiikat ilmaisilla peleillä. Ja muistaa, että vaikka olisit kuinka hyvä ilmaisissa peleissä, pelaaminen tuhansien eurojen pelipöydissä on jo aivan eri asia.

Loppupäätelmä

Pelaat sitten mitä tahansa rahapeliä, kaikkeen liittyy isona tekijänä onni. Jalkapallossa se yllättäjä joukkue voi tehdä sen maalin ja voittaa 0-1, tai sinä osut kenossa täyskenoon ja pääset ansaitulle lomalle.

Kun pelaat, pelaa vastuullisesti, ja vain sillä rahamäärällä, jonka voit hävitä ilman, että se vaikuttaa omaan talouteesi tai elämääsi sen enempää. Pelaa kun se tuntuu hyvältä, älä silloin kun kaikki tuntuu menevän päin seiniä, äläkä yhdistä pelaamista ja alkoholia – aivan kuten älä yhdistä alkoholia ja autolla ajoa – molemmissa on sama perussyy, omat päätökset voivat olla aika erikoisia alkoholia nauttineena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *