Kryptoraha ja suomalaiset

Kryptovaluutta tarkoittaa digitaalista virtuaalivaluuttaa, joka on luotu sen takia, koska on haluttu muodostaa rahaa, joka on riippumaton rahoituslaitoksista. Käytännössä kryptoraha on digitaalista valuuttaa, joka on salattu tietyillä salaustekniikoilla ja ne perustuvat lohkoketjuteknologiaan.  Kryptovaluuttojen suosi nousi räjähdysmäisesti vuonna 2017 eikä suosiolle näy loppua. Eri medioissa on kiinnitetty huomiota kryptovaluuttoihin valtavasti huomiota, lähinnä mehevien arvonnousujen takia. Kryptovaluuttoja kohtaan kohdistunut suuri kiinnostus on näkynyt myös sijoittajien kiinnostuksena salaustekniikan valuuttasijoituksiin, ja sijoitusten kasvua tulee olemaan varmasti myös lähivuosina. Kryptovaluuttaan terminä liittyy monenlaisia uskomuksia ja kysymyksiä, joskus jopa vääriä olettamuksia.

Parhaat kryptovaluutat

Kryptovaluutat ovat kasvava trendi niin sosiaalisessa mediassa kuin sijoittajien analyyseissakin. Bitcoin vanhimpana kryptovaluuttana on monille tuttu, mutta Etherum, Litecoin ja Tron erottuu muista kryptovaluutoista. Niiden lohkoketjut ovat se asia, joka tekee niistä arvokkaita ja yhä isompia nimiä tulevaisuudessa. Nämä kryptovaluutat ovat olleet kryptovaluuttojen kymmenen parhaan listan kärjessä jo vuosien ajan. Niiden paikka markkinoilla on vakiintunut. Jokaisella kryptovaluutalla on hieman toisistaan poikkeava käyttötarkoitus, ja tulevaisuuden yhä nopeammin digitalisoituvassa yhteiskunnassa ne voivat olla keskeinen osa yhteiskuntien tukipilareista. Kryptovaluuttoihin sijoittaminen kiinnostaa yhä suurempaa osaa sijoittajista. Ethereum on Bitcoinin vahvin ja suurin kilpailija. Sen erittäin monipuolinen lohkoketju mahdollistaa sen, että valuutan avulla voi tehdä älysopimuksia. Lähes kaikkien uusien kryptovaluuttojen alustat on rakennettu Ethereumin alustalle. Litecoin on yksi maailman ensimmäisistä kryptovaluutoista. Litecoineja voi luoda huomattavasti nopeammin kuin esimerkiksi Bitcoinien louhiminen.

Kaupankäyntialustat

Sijoittajien kiinnostus kryptovaluuttoja kohtaan ei ole koskaan ollut näin korkealla. Moni on tottunut sijoittamaan pankkinsa kautta, mutta perinteiset pankit eivät tarjoa kryptovaluuttaa sijoituskohteeksi. Internetistä löytyy paljon erilaisia kaupankäyntipalveluja, joiden kautta on mahdollista sijoittaa kryptovaluuttaan ilman hankalia välikäsiä tai ylimääräisiä maksuja. Kaupankäyntipalveluiden kautta kryptovaluuttaa voi ostaa laadukkaan ja helpon palvelun kautta, joten sijoittamisesta saadut tuototkin voivat olla alustasta riippuen paljon suuremmat. Kryptovaluutta on digitaalinen valuutta, joten on loogista sijoittaa niihin online-palveluiden kautta. Kännykkäsovellusten avulla kryptosalkku kulkee mukana joka päivä. Kryptovaluutat houkuttelevat myös hakkereita, joten kannatta olla varovainen ja valita kryptovaluutan ostaminen luotettavasta lähteestä.

Kryptovaluuttojen välittäjät

Oikeanlaisen kaupankäyntipalvelun löytäminen on tärkeää silloin, kun on aloittamassa kryptovaluuttoihin sijoittamista. Kaupankäyntipalveluita vertailtaessa on tärkeää kiinnittää huomiota sijoituskohteiden valikoimaan ja sivuston käyttäjäystävällisyyteen. Kaupankäynnin pitäisi olla nopeaa ja yksinkertaista, eikä palvelun käytön pitäisi maksaa maltaita. Kryptovaluutat normalisoituvat sijoituskohteena peruskaupankäynnissä kovaa vauhtia, mutta silti niihin liittyy monenlaisia ennakkoluuloja. Monet sijoitussivustot eivät tarjoa valikoimassaan kryptovaluuttoja ollenkaan tai ovat rajoittaneet niiden ostamista siten, että niitä saa ostettua vain tietyistä maista. Sivuston käyttäjäystävällisyys on tärkeää, sillä kaupankäynnin on oltava sujuvaa ja luotettavaa. Mikäli sivuston tekstit eivät ole helposti ymmärrettäviä tai sivustolla on vaikeaa navigoida, kannattaa valita jokin toinen palvelu. Usein kaupankäyntialustoilla maksettavaksi tulee kryptovaluutoilla käytävästä kaupankäynnistä lisäksi vain kaupankäynnin väliin jäävä maksu. Lisämaksua voi tulla myös yön yli menevästä kaupankäynnistä tai nostoista.

Turvallisuus

Kryptovaluuttoihin sijoitettaessa on erityisen tärkeää ottaa huomioon turvallisuus. Kryptovaluutat houkuttelevat tunnetusti myös hakkereita ja kaupankäyntialustojen on taattava kaupankäyntiin liittyvien rahojen turvallisuus. Sijoittajan kannattaakin varmistautua etukäteen siitä, että kaupankäyntiä tarjoava sivusto on turvallinen ja luotettava. Turvallisia ovat esimerkiksi sellaiset sivustot, jotka käyttävät rahansiirtojen suojaamiseen SSL-teknologiaa ja lisäksi rekisteröityminen tapahtuu kaksivaiheisella tunnistautumisella. Investoimalla aluksi pienempiä rahasummia voi opetella kaupankäyntiä kryptovaluutoilla.

Mikäli haluaa sijoittaa kryptovaluuttoihin, on turvallista sijoittaa johonkin suurimmista valuutoista. Aina välillä tarjolle tulee mahdollisuus sijoittaa bittirahaan jo ennen kuin se on tullut markkinoille. Tällöin valuutan takana oleva yritys voi saada pääomasijoituksia. Uusiin sijoituksiin, kuten muihinkin sijoituksiin, liittyy aina riskejä, joten jokaisen omaan harkintaan jää haluaako sijoittaa vai ei. Riskejä ottamatta ei voi myöskään voittaa.

Jätä kommentti